Rapport från Sigep Rimini

Nu har det gått ett tag sen mässan så intryck och tankar har hunnit sjunka in. Det var alltså sista helgen i Januari som jag fick vara firmans representant på en rasande trevlig utflykt till det soliga och varma Italien… Nja så soligt och varmt är inte Rimini i kallaste månaden men trevligt och gott var det verkligen. Så vad är då Sigep som mässan heter för något? Jo det är något så passande som en glass och kaffemässa faktiskt mer glass än kaffe och väldans mycket annat gott, baberiprodukter, choklad med mera. Så vilka var där? Ja det var en massa italienare och sen en del folk från resten av världen. Skall erkänna att jag inte visste alls vilken fullständigt brutalt stor marknad det där med gelato (italiensk glass) är, flera av tillverkarna av ingredienser är mångmiljardföretag betydligt större än illy, Lavazza och Segafredo som är deras största rostare.

Var det något nytt som finns att rapportera från Italienska kaffebranchen? Det som är nytt vill jag säga är att även de italienska rosterierna börjat intressera sig för att brygga kaffe och man har faktiskt en hel del kaffe som går att dricka inom detta segment men det blir inte riktigt intressant då i mitt tycke pris/smak inte riktigt blir konkurrenskraftigt, men man lägger ner massor av kraft på detta så skall bli spännande att följa utvecklingen. Sen drack jag ju verkligen enormt mycket fantastiskt bra espressokaffe och under försommaren kommer det dyka upp en hel del nya produkter hos oss från ett par för svenska marknaden nya rosterier som kommer bli väldigt kul att lansera.

Nästa resa till kaffets förlovade land blir tyvärr inte förrän i Maj men den skall bli mycket intressant då besöket innefattar ett par dagar på TUTTOFOOD i Milano som är en verkligt gigantisk mässa även om inte fokus är på kaffet så kommer över 100 företag från kaffebranchen vara där. Mycket kaffe blir det… Snart kommer massor av nyheter även hos DeliCo, nytt kaffe från nya rosterier, massor av te, kvarnar, bryggare, koppar… Det kommer mera, mycket mera…

Faro, ett rosteri med fantastiskt kaffe som vi räknar med att sälja snart.
Rimini by the sea
illy har gjort rätt många olika koppar…
Foodtrucks är mindre i Italien…
Saka ett fantastiskt rosteri från Neapel som vi siktar på att ha på vår meny framöver.
En ren pastabutik på Bolognas flygplats. Bara i Italien…

Vårhälsningar från Kaffe-Calle