johan & nyström Ethiopia Guji kaffebönor 250g

johan & nyström Ethiopia Guji kaffebönor 250g

Tillgänglighet: I lager

119,00 kr

Översikt

johan & nyström Ethiopia Guji kaffebönor 250g

EU-Ecological

Märkning: EU-Ecological
Tillverkare: johan & nyström
Streckkod: 7350045061218

Detaljer

johan & nyström Ethiopia Guji kaffebönor kännetecknar allt vad etiopiskt specialkaffe kan vara. Smakrikt, sött och med påträngande inslag av röda bär och sylt.
I den lilla subregionen Guji i södra Etiopien ligger välkända och toppresterande processtationer på rad. Detta är ett unikt kaffe som varit i ropet i flera år och som är enkelt att älska. Kring stationerna odlar lokalbefolkningen kaffe på höjder av nära 2000 meter över havet.
Varieteterna är som oftast i Etiopien en blandning av inhemska typer. Efter plockning torkas bären på upphöjda bäddar och att producera dessa natural-processade kaffen av kvaliteten Grade 1 är synnerligen en utmaning. Det är en kvalitet där omogna och övermogna bär noggrant sorteras ut för att ge plats åt de med precis rätt sockerhalt. På så sätt försäkrar man sig om en sötare och renare kopp kaffe. När bären torkat till en fuktighet av endast 12% tröskas de för att ta fram de gulgröna bönorna i bärens inre. Därefter tar ytterligare sortering vid innan kaffet prepareras för export.

Den aktuella processtationen varierar efter tillgång och kvalitet, och vi skriver dess namn på sidan av varje påse.

250g hela kaffebönor

Rostningsdatum 1jun 2022 eller färskare

Du kanske även är intresserad av följande produkt(er)?