johan & nyström Kenya Double A kaffebönor 250g

johan & nyström Kenya Double A kaffebönor 250g

Tillgänglighet: I lager

159,00 kr

Översikt

johan & nyström Kenya Double A kaffebönor 250g

Detaljer

johan & nyström Kenya Double A kaffebönor är ett kaffe som är blommigt i smaken, med smaknoter av fläder, vinbär och nässlor.
Kirinyaga och Nyeridistrikten är ett par av de mest välrenommerade i Kenya. Rena, fruktiga och söta smaker är det som gör kaffe från den här regionen så populärt hos kafferostare världen över. Tvättstationen Kiriani i Kirinyaga öppnades redan 1963 och är en del av Thika Giki Farmers Co-operative Society i västra Kirinyaga distriktet i Kenya. Föreningen består av ca 2500 småbönder, med gårdar på 1800 meters höjd. Skörden sker i november och december varje år och bönderna odlar SL28, SL34, men även en del Ruiru11. Kaffet tvättas i färskt flodvatten och torkas sedan på upphöjda afrikanska torkbord.

Allt kaffe i Kenya graderas baserat på bönans storlek, där större bönor traditionellt har setts som bättre. Större bönor växter ofta på högre höjd, är mer kompakta och får högre smakpoäng, men det är inte alltid fallet. I Kenya är AA de största bönorna, sen kommer AB och därefter C. Det finns ännu fler klassifikationer, men dessa gäller inte för det som räknas som specialkaffe. Det är dock inte i huvudsak storleken som räknas, utan kvaliteten på smaken av det färdigrostade kaffet.

Kenyanskt kaffe är det som många förknippar med specialkaffe och det är känt för sina utpräglade smaker av vinbär och citrus.

250g hela kaffebönor

Rostningsdatum 5sep 2018 eller färskare

Du kanske även är intresserad av följande produkt(er)?