johan & nyström Colombia Decaf kaffebönor 250g

johan & nyström Colombia Decaf kaffebönor 250g

Tillgänglighet: Slut i lager

139,00 kr

Översikt

johan & nyström Colombia Decaf kaffebönor 250g
Tillverkare: johan & nyström
Streckkod: 7350045061294

Detaljer

johan & nyström Colombia Decaf kaffebönor är ett kaffe med en fin frisk sötma, medel fyllighet och en eftersmak som är helt ren och mycket njutbar. Enligt rosteriet är det med all säkerhet det godaste koffeinfria kaffe du någonsin druckit.
Kaffebönorna kommer från en speciell processtation i staden Manizales. På DESCAFECOL processar man, med hjälp av avancerad teknik, nämligen koffeinfria kaffebönor med totalt fokus på kvalité, smak och hållbarhet och till skillnad från merparten av alla koffeinfria kaffen i världen är detta specifika lotter som anländer färska, direkt från de närliggande gårdarnas torkbord.
Kaffet är upphandlat direkt av 11 småbönder kring städerna Pitalito och Oporapa i denna hyllade kafferegion. Dessa lotter är samtliga skördade inom en tio-dagars period och därefter processat enligt den sedvanliga tvättade metoden.
För decaf så förs kaffet ner till Manizales och DESCAFECOL. Metoden man använder på decaf-fabriken bygger på en kombination av enbart kristallklart bergsvatten och en ester kallat etylacetat, som utvinns naturligt ur melassen från rörsocker. Etylacetat är vanligt även i mängder av färska frukter och grönsaker.
Utan att utsätta bönorna för onödigt högt tryck eller höga temperaturer har man med hjälp av sofistikerad ångteknik möjligheten att extrahera enbart koffeinet från kaffet. Detta bibehåller då bönans naturliga cellstruktur samt även smak och arom.

250g hela kaffebönor

Rostningsdatum 27okt 2021 eller färskare

Du kanske även är intresserad av följande produkt(er)?